Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)
Sodium PCA (Sodyum PCA)

Sodium PCA (Sodyum PCA)

Fiyat : $0.00(KDV Dahil)
TL Fiyat : ₺0,00(KDV Dahil)

Sodyum PCA (Sodium PCA) nedir?

Genel Bilgi

Cas Numarası (Sodyum PCA (Sodium PCA)): 28874-51-3

Molekül Formülü: C5H6NNaO3

Molekül Ağırlığı: 151.10 g/mol

Yoğunluğu Nedir: 1.45 g/cm³

Cildin doğal nemlendirme bileşeni olarak özellik sergiler. Kozmetik kullanımda aminoasitlerden elde edilir. Komedojenik bir kimyasal değildir.

Doğal aminoasit olan prolinin türevi olan bir kimyasaldır. Pirolidon karboksilik Asidin sodyum tuzudur. NMF bileşeninin stratum corneum'un su bağlama ortamında aktif olarak yer alan birincil formdur. Cilt için tek moleküllü nemlendiricilerden bir tanesidir.

Hangi Kimyasallardan Üretilir?

Sodyum PCA (Sodium L-pyroglutamate) üretimi L-Glutamik Asit veya Mono Sodyum Glutamat (MSG) ile gerçekleştirilir. L-Glutamik Asit ayrılarak L-Piroglutamik Asit oluşur. Bu işlem Dehidrasyon ve İnteramoleküler siklizasyon reaksiyonudur.

Reaksiyonun devamında L-Piroglutamik Asit Sodyum Hidroksit ile reaksiyona sokularak Sodium L-Pyroglutamate (Sodyum PCA) elde edilir.

Sodyum PCA (Sodium PCA) Nerelerde Kullanılır?

  • Kozmetik ürünlerinde NMF kompleksi tasarlanarak kullanılan bir bileşendir. Bu uygulamalarda Gliserin+Hyaluronik Asit ile birlikte kullanılabilir.
  • Saç bakım ürünlerinde saçın su tutmasına destek olarak, saç telinin esnek olmasını ve kırılgan hissini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Vücut losyonu üretiminde kuruluğun azaltılması için korneositlerde suyun tutulması için destekleyici etkiler sunmaktadır.
  • Saç kremi üretiminde nem tutmaya yardımcı olarak esneklik ve yumuşaklık sağlamaktadır.
  • Fondöten gibi makyaj ürünlerinde cilt üzerinde nemli ve esnek kalmasına yardımcı olarak kuruma be çatlama hissini azaltıcı etkiler ortaya koyan.
  • El kremi üretiminde NMF sistemini taklit edebilme yeteneği ile kuru ve gergin yapıdaki hissi azaltmaktadır.
  • Yüz temizleme ürünlerinde yıkama sonrasında kuruluğu azaltmak için temizleme anında veya sonrasında korneum hidrasyonunu desteklemektedir.
  • Traş sonrası ciltteki kuruluğu gidermek için su tutumunu artırmaktadır.

Nasıl Depolanır?

Sodyum PCA depolaması yüksek düzeyde nem çekme özelliğinden dolayı kuru ve nem almayan alanlarda depolanmalıdır. Doğrudan Güneş ışığına maruz kalacak alanlarda depolanmamalıdır. Güçlü oksitleyicilerle aynı alanda depolanmamalıdır.

Sağlığa Zararlı mıdır?

Sodyum PCA (Sodium PCA) kozmetik ürünlerinde genel olarak kullanımı güvenli kabul edilmektedir. Bu uygulamada standart kullanım oranları dikkate alınmalıdır. Toz formda olması nedeniyle yeterli havalandırma şartlarına elverişli ortamda ambalaj yapılmalıdır. Önerilen kullanım koşullarında genel olarak iyi tolere edilir; konsantre ürünle çalışırken SDS’de belirtilen kişisel koruyucu önlemler uygulanmalıdır.

Çözünürlüğü Nasıldır?

Su içerisinde çok iyi bir çözünürlüğe sahiptir. Suyun sıcaklığı arttıkça çözünürlük artmaktadır. Etil Alkol ve İzopropil Alkol içerisinde çözünürlüğü çok düşüktür. Mineral yağ ve Propilen Glikol içerisindeki çözünürlüğü düşüktür.

Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Sodyum PCA (Sodium PCA) fiyat olarak üretiminde kullanılan kimyasalların fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Mısır fiyatlarının global piyasada artışı ile bu kimyasalın fiyatını etkileyebilecek L-Glutamik Asit, Mono Sodyum Glutamat fiyatları yükselecektir.

Sodyum PCA (Sodium PCA) satış fiyatları bu kimyasalın distribütörü olan firmaların stokları ile doğrudan bağlantılıdır. Distribütör firmaların stokları arttıkça Sodyum PCA fiyatları düşüş yaşayabilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR